top of page

Bedrijven

Dames Collega's

Bedrijven

Naast persoonlijke begeleiding denk ik ook graag mee met werkgevers die de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers belangrijk vinden. Zelf werk ik al jaren in de luchtvaart en weet wat onregelmatig werken met je gezondheid doet. Niet alleen in de luchtvaart maar ook in andere beroepen die met wisseldiensten te maken hebben zie je dat veel mensen chronisch vermoeid zijn en zich niet fit voelen. Dit heeft invloed op het ziekteverzuim.

 

Door onder medewerkers het bewustzijn te creëren dat gezondheid voor een groot deel in eigen handen ligt en je met kleine aanpassingen in je leefstijl veel kan veranderen motiveer ik medewerkers om weer grip te krijgen op hun gezondheid. Wil jij weten hoe? Neem gerust contact op, ik vertel je er graag meer over.

Living healthy is a choice!

Vrouwen en de overgang

Uit een recent onderzoek van het CNV onder meer dan 2100 vrouwelijke leden geeft 60% van de vrouwen in de overgang aan dat de combinatie werk en menopauze hen zwaar valt. 1 op de 10 krijgt een burn-out door die combinatie en 30% zit tegen een burn-out aan. 8% meldt zich regelmatig kortdurend ziek.

 

94% geeft bij een ziekmelding niet aan dat het om menopauze gerelateerde klachten gaat. 69% van de vrouwen zegt dat de leidinggevende sowieso niet op de hoogte is van haar klachten. 1 op de 5 vreest voor haar baan als ze de klachten op het werk bespreekt en meer dan een kwart is bang haar carrièrekansen te schaden. (bron CNV)

 

Veel vrouwen ervaren in de overgang psychische klachten, opvliegers, vermoeidheid, slapeloosheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn en neerslachtigheid. In sectoren waar veelal vrouwen werken betekent dit gelijk de meerderheid van de werknemers, dit is een groot probleem. Het wordt tijd dat deze klachten serieus genomen en besproken worden, het ziekteverzuim onder deze groep vrouwen is immers hoog. Voor veel vrouwen is het een enorme drempel om over overgangsklachten te praten, het is nog steeds een taboe. Door samen te werken met de bedrijfsarts en/of vertrouwenspersoon doorbreek ik dit taboe. Vrouwen voelen zich hierdoor gehoord en serieus genomen en krijgen van mij tools aangereikt om weer terug in balans te komen en te blijven. Een stukje bewustwording, coaching en een stappenplan gaat, samen met begrip en steun vanuit jou als werkgever, van grote meerwaarde zijn. Maak de overgang en de menopauze bespreekbaar!

 

Wil jij als werkgever het verschil maken? Laat een bericht achter en ik neem snel contact op.

Couple Cooking

Making the rest of your life, the best of your life

bottom of page