top of page

Healthy Lifestyle & Sport 

Running Shoes

Healthy Lifestyle & Sport 

Weet je dat jij als sporter heel veel meer kan doen aan het optimaliseren van jouw sportprestaties en dus ook aan jouw gezondheid? Naast gezonde voeding is het van belang om in balans te zijn wat vitamines, mineralen en vetzuren betreft. Dit alles heeft invloed op jouw downtime & herstel.

 

Wil jij ook het maximale halen uit je sportprestaties?

Laat je dan meten om te weten waar je nu staat.  Voor sporters is gezonde voeding heel belangrijk, vetten spelen een belangrijke rol bij hierbij en dan met name de omega 3 en omega 6 vetten. Deze 2 vetzuren werken samen. Omega 6 vind je in alle plantaardige zaadoliën. Omega 3 kun je ook uit plantaardige olie halen, lijnzaad bijvoorbeeld maar is lang niet zo effectief als de omega uit vette vis.

 

Een balans in deze 2 vetten is essentieel, en waarom?

Omdat omega 6 een ontsteking kan aanmaken en omega 3 er voor zorgt dat de ontsteking weer netjes wordt afgerond. Bij intensief sporten maak je allemaal kleine ontstekingen aan in je spieren en dat is goed want zo worden je spieren sterker. Alleen heb je daar dus wel de juiste balans van omega 3 en 6 voor nodig om er voor te zorgen dat die kleine ontstekingen worden afgerond. Wat je ziet is dat mensen veel meer omega 6 innemen en te weinig omega 3 waardoor die spierbeschadiging mogelijk makkelijker gaat dan gewenst en het herstel een stuk minder is en daar gaat het dan mis en loop je kans op langdurig spierpijn of zelfs blessures.

 

Naast het positieve effect op de spierwerking en herstel speelt omega 3 ook een belangrijke rol in het optimaal houden van je immuunsysteem. Want een juiste balans omega 3 en 6 maakt dat je cellen goed doorlaatbaar zijn, de voedingstoffen worden opgenomen en de afvalstoffen raak je zo makkelijker kwijt. Hoe weet je nou of je echt het maximale uit je sportprestaties haalt?

 

Laat je meten, ik help je graag. 

Healthscan consult: 125 euro inclusief btw

  • Intake 30 minuten

  • Healthscan meting

  • Verslag met bevindingen en advies

  • inclusief bloedtest vetzuren: 195 euro

 

Vervolgscan na 8 weken: 75 euro

 

Waarom een vetzuren meting?

Voor een goede opname van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen is het van belang dat je cel gezondheid optimaal is. Je celmembraan, de wand van je cel, moet goed doorlaatbaar zijn. Op deze manier neem je alle voedingsstoffen goed op en raak je ook je afvalstoffen goed kwijt. Met de vetzuren meting brengen we dit in beeld. 

EMB bloedtest: 197 euro  

  • Intake 30 minuten om de eventuele klachten in kaart te brengen

  • EMB test

  • Verslag met bevindingen en advies 

Couple Cooking

Ben je klaar om je zoektocht naar een gezond leven te beginnen?

bottom of page