top of page

Healthy Lifestyle en Zwangerschap

Expecting

Healthy Lifestyle en Zwangerschap

Zwanger zijn is een prachtige ervaring. Ik kan er over mee praten. Zelf heb ik twee fantastische kinderen op de wereld mogen zetten. Het is jammer dat ik toen niet wist wat ik nu wel weet! Er is zoveel meer wat je zelf kunt doen om je ongeboren kind een optimale start te  geven. Balans in voeding, mindset en beweging speelt ook hier een grote rol. Hoe weet je of je zelf genoeg voedingstoffen opneemt om te delen met je ongeboren kind? Meten is weten!  

 

Je bent zwanger of je bent bezig met het idee van zwanger zijn. Superspannend! Een gezonde levensstijl is nu nog belangrijker dan ooit. Je hoort vaak dat je voor twee moet en mag eten, dat is natuurlijk niet helemaal waar. Ja je baby vraagt om energie om te groeien maar je hebt alleen in de laatste paar maanden iets meer nodig dan normaal. Het gaat om de kwaliteit van je voeding niet de hoeveelheid. Je kindje haalt de voedingstoffen uit jouw voeding daarom is het goed om tijdens je  zwangerschap gevarieerd te blijven eten zodat je baby alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt. Een aantal voedingsstoffen heb je hard nodig maar krijg je gewoonweg niet voldoende uit voeding binnen.

 

Welke stoffen zijn dit dan? Denk aan foliumzuur, vitamine D3, vitamine B12, jodium en omega 3. Een tekort kan gevolgen hebben voor je ongeboren kindje. Vitamine B12 werkt bijvoorbeeld samen met foliumzuur. Als je een tekort hebt aan vitamine B12 dan wordt foliumzuur niet goed omgezet in je lichaam, dit vergroot de kans op een miskraam of neurale buisdefecten (wanneer de vorming van het centraal zenuwstelsel niet goed verloopt. Denk daarbij aan problemen met hersenen en ruggenmerg). Naast voeding en de nodige suppletie is het ook goed voor je om te blijven bewegen en momenten voor jezelf in te plannen om te ontspannen. Je bent een wonder aan het creëren en dat kost energie!

 

Wil jij weten hoe jouw gezondheid er voor staat en daarmee ook de gezondheid van je ongeboren kind? En wil je zeker weten dat je cellen optimaal gezond zijn om alle voedingsstoffen ook echt op te nemen en dat je afvalstoffen goed worden afgevoerd? Dit alles kunnen we meten. Plan een consult in, dan kunnen we samen kijken waar je nu staat. 

Couple Cooking

Ben je klaar om je zoektocht naar een gezond leven te beginnen?

bottom of page