top of page

Hormonale Analyse

Medical Consultation

Hormonale Analyse 

Reserveer een hormonale analyse en ontdek hoe je hormonen ervoor staan. Nu je weet wat de oorzaak is van jouw klachten, kun je er gericht wat aan doen. Wanneer is een hormonale analyse interessant om te doen? Heel simpel; wanneer je weinig energie hebt en vaak moe bent. Je moeite hebt om op gewicht te blijven. Wanneer je slaapproblemen hebt, slechte concentratie, vergeetachtigheid, somber bent of depressieve gevoelens ervaart.

 

Waar bestaat mijn hormonale analyse uit?

Na een intake gesprek ontvang je van mij een hormonale vragenlijst die ik gebruik om een beeld te krijgen van jouw hormoonbalans. Je ontvangt van mij een verslag met mijn bevindingen en advies in een overzichtelijk stappenplan waar je gelijk mee aan de slag kan. Het consult is uit te breiden met een vetzuren (bloed) test.

Waarom een vetzuren test?

Veel mensen zijn nog steeds bang voor het eten van vetten. Maar we hebben juist gezonde vetten nodig voor een hele hoop processen in ons lichaam. Omega 6 is nodig omdat deze ontstekingen aanzet op momenten dat het nodig is en Omega 3 zorgt er voor dat de ontsteking weer afgerond wordt. Cholesterol is de grondstof voor een belangrijke basishormoon namelijk pregnenolon. Pregnenolon is de basis voor onze geslachtshormonen progesteron en oestrogeen, DHEA, cortisol en vitamine D. Hiermee wordt ook duidelijk dat een vetvrij of light dieet of een dieet met teveel verkeerde vetten een hormonale disbalans tot gevolg kan hebben. Om er zeker van te zijn dat jij in balans bent wat je vetzuren betreft raad ik je aan om dit te laten testen.

 

Tarief: 97 euro inclusief btw.  Inclusief een vetzuren (bloed) test: 147 euro inclusief btw 

Couple Cooking

Ben je klaar om je zoektocht naar een gezond leven te beginnen?

bottom of page